10-lentes-kloof

February 22, 2012  |  communicatie

‘Opgelucht haalde ik adem. Een 10 jaar jonger vriendinnetje vroeg mij om wijze raad. Via een sms kwam de aankondiging binnen en ik had een dag de tijd om de summiere berichtgeving over de liefdesvraag te laten bezinken. Blij en bedroefd tegelijkertijd kwam ik na afloop van ons gesprek tot de conclusie dat er sprake was van een 10-lentes-kloof.

Haar vraag kenmerkte zich  – in mijn ogen – door een ongelooflijke eenvoud en overzichtelijkheid. Bijna jaloersmakend klein en beheersbaar. Niets levensbedreigend, geen definitief naderend afscheid, geen getrouwde man, geen kinderen in het spel, geen zwaar getraumatiseerd project of andere verzwarende complicaties. Werkelijk niets dat onder de noemer  ‘ongeoorloofd ’ of heel erg naar te rangschikken was.

Ik mocht gewoon hardop luisteren, samenvatten en doorvragen over wat de beste strategie zou kunnen zijn voor dat wat we allemaal willen: Liefde. Uit eerdere berichten in de media weet ik dat er sprake is van een vrouwenoverschot op de jonge-hoger-opgeleide-meisjes-markt. Dus de vraag om die ene prins op het witte paard weer vrolijk terug te laten keren uit Verweggistan met de juiste vlinders, was legitiem.

Het gesprek liet me nadrukkelijk voelen dat ik inderdaad echt tien jaar ouder ben.  Inmiddels heb ik zelf ervaren dat het leven en de liefde een heleboel voor-, tegenspoed en nuances kent. Dit vraagstuk viel – bijna ouderwets – in de categorie voor starters. Wat was het heerlijk om op een doodgewone dinsdagavond weer heel zorgeloos mee te mogen voelen met een vriendin die helemaal de kriebels heeft en bang is dat deze prins verder gaat zonder haar…

Heel even waande ik mezelf weer tien jaar jonger! Voor mij is de lente nu al begonnen.

Op dinsdag 21 februari om precies te zijn. Lang leve de 10-lentes-kloof!’

 


Leave a Reply