Verknocht

Onderzoekers, docenten en directeuren/bestuurders zijn mijn opdrachtgevers. Ik geniet ervan om een mooi (project)resultaat neer te zetten door samen met hen te delen.

Vaak werk ik als (interim) projectleider, coach/trainer, kwartiermaker of hoofdredacteur. Het begeleiden van beweging in een organisatie en het (opnieuw) formuleren van verhalen (in woord en beeld) om doelen te bereiken, doe ik het liefste.

Verguld

Mijn opdrachtgevers hebben een heldere link met onderwijs en/of wetenschap: Samenwerkende Opleidingen Verloskunde (SOV / Kennispoort Verloskunde), TU Delft Career & Counselling Services, Rathenau Instituut, Stichting Florente basisscholen en het Landelijk Werkverband Onderwijs en Epilepsie (LWOE).

Sinds 2016 deel ik mijn kennis en ervaring met schoolpsychologen en orthopedagogen bij RINO Amsterdam. Effectief leiderschap en communicatieve vaardigheden zijn de onderwerpen van mijn trainingen. Ook geef ik de communicatietraining ‘Effectief Leidinggeven’ (L.E.T) op basis van het model van Thomas Gordon. Deze incompany Gordon® trainingen geef ik aan directeuren en (aspirant) leidinggevenden van profit en non profitorganisaties. Zie ook www.gordontraining.nl

Als vrijwillig bestuurder heb ik van 2013 tot en met 2018 bijgedragen aan de ontwikkeling van de Duinoordschool (PO) op onderwijsinhoudelijk vlak (onderwijsportefeuille) en de vertaling van onderwijsdoelen naar een aangepast schoolgebouw voor de vorming van een IKC (voorzitterschap).

Verblijd

Op het vlak van coachend communiceren heb ik in de jaren 2016-2019 verschillende trainingen gevolgd om (nog beter) te leren luisteren, te reflecteren en zo mijn eigen effectiviteit onder de loep te nemen. Naast de Trainingscyclus Harthorend (Harry van de Pol & Michelle van Dusseldorp) heb ik de opleiding Secure Base teamcoaching (Marnix Reijmerink & Minka Jongkind) gevolgd bij de School voor Transitie.

De opleiding tot Gordon® Communicatie Coach maakte mijn leercyclus compleet. Sinds het voorjaar van 2019 mag ik als gecertificeerde Gordon® Effectiviteits trainer leiderschaps- en communicatietrainingen geven met het communicatiemodel van Thomas Gordon als basis. Dit humanistische model werd al in 1950 ontwikkeld en is nog steeds volop van toepassing. Vaardigheden om beter te communiceren kan ieder mens leren!

Verbeeld

Als journalist met hart voor mensen, vind ik het een groot voorrecht dat ik levenslessen en groei van andere mensen letterlijk in beeld mag brengen. Leren door het delen van verhalen vind ik zo krachtig. Als conceptbedenker en uitvoerend producent werk ik graag samen met collega’s aan mooie beeld- en geluidproducties binnen het collectief De Lichtjagers. 

Verliefd

Mijn liefde voor het schrijven van de schoolkrant leidde – heel lang geleden – tot mijn aanmelding in Utrecht aan de School voor Journalistiek.  Het world wide web bestond net en in mijn opleidingstijd (1993-1998) moesten studenten als afstudeerrichting kiezen tussen een medium. Dat was radio – , tv- , dagblad- of tijdschriftjournalistiek.

De afstudeerrichting documentaire maken bestond niet dus ik koos voor de hagelnieuwe afstudeerrichting voorlichting. Na mijn Utrechtse tijd startte ik in Den Haag als communicatieadviseur aan bureauzijde. Na een loopbaan van zes jaar bij communicatieadviesbureau Winkelman Van Hessen startte ik in 2005 als zelfstandig professional.

Graag ontmoet ik u persoonlijk. Kom langs voor een kop koffie als u wilt sparren over een project of een andere vraag.

Telefoon:
(0031) (0) 6 30 95 10 86

Bezoekadres:
Zeestraat 100, 2518 AD Den Haag